Thursday, June 19, 2008

Dreggel-Pelle hos veterinären

Vi vaknade igår natt och Keo var helt dregglig på sidan av huvudet. På morgonen likadant så vi ringer veterinären. Avvaktar några timmar och ska återkomma om det inte går över.

Det gör det inte.

Får åka dit, veterinären tar en snabb titt. "Nej, verkar inte vara något. Håll honom under uppsikt och hör av er om han börjar kräkas."

Det gör han inte men hela natten till idag har han fortsatt dreggla. Vi ringer veterinären tidigt. "Kom in så snabbt som möjligt."

Taxi, en mycket trevlig chaufför!

Väl där tas han snabbt in och sövs. De går in med en tub genom munnen och söker i hans mage. Symtomen kan nämligen vara att han svalt en tygbit och tarmarna vrider sig. Alternativt en nål eller annat vasst som fastnat. Matte sitter orolig i väntrummet (de tyckte jag skulle gå och shoppa i det stora köpcentrat bredvid. Vad tar de mig för? Vem kan shoppa när ens valp är sövd och har en tubslang ner i magen???) och snart kommer en veterinär ut och berättar.
-Han har ätit gräs med ax som fastnat i tonsillerna. Det är mycket och vi håller på och plockar ut det nu.

PUH! Den lille har käkat fel sorts gräs och hullingarna på axet, till för spridning och fortplantning, har fastnat i halsen på stackarn! Skönt att de är så noggranna och skönt att hitta något, annars kan man lätt bli både mer orolig och känna sig lite fånig som kommer in och söver valpen som inget är fel på. Hans allmäntillstånd har nämligen varit mycket gott och han har varit pigg utan feber och med samma bitfrenesi som vanligt.

Den lille kommer sövd ut i uppvakningsrummet där matte ska få ha honom i knät. Han är lite vaken när han kommer och slickar mig med trötta ögon och dregglig tunga i ansiktet för att sedan somna om. En stund senare vaknar han av ett skall från väntrummet, han börjar tassa omkring och slickar snart på golvet, pigg och vaken. Vi får "checka ut".

Hela veterinärstationen tycks ha varit involverad i ärendet för alla som går förbi oss frågar hur det gick med gräset, eller hur det gått med dregglandet från igår. Alla vill kela med honom en stund, för han ÄR söt! Vi har blivit kändisar eftersom det var så svårt att lista ut vad det var för fel och vi är evigt tacksamma mot de som tagit hand om oss och varit nogranna, ödmjuka och vänliga mot en liten dreggel-pelle!

Taxi


Tur att maten stod färdig på bordet när jag kom hem, för någon frukost eller kaffe hade jag inte ätit på morgonen.

/yrsa, stark, modig och van vid äventyr.

3 comments:

Anonymous said...

Hur mår han nu och hur mår du? antar att oron och väntan tar på krafterna? hoppas ni mår bättre nu några dagar senare. tänker på er
kram
Hanna (Julius blev förtvivlad när han hörde om vovve i nöd. hans hjärta brinner för alla söta djur)

yrsa said...

och söt, det är han! ;)

Anonymous said...

Hejsan! kul att ni hade en hemsida :) Lisabet har oxå dreglat stundtals. Men det har jag trott berott på tänderna. Hon har haft mer ont än vanligt innan alla tänder var bytta. For till vetrinären oxå. Men gräs hade jag aldrig kunnat anat. Hur vanligt är det? Lisabet tuggar ju gräs titt som tätt..... Må så gott! Veronica o Lisabet fr.welshforum