Friday, April 15, 2011

Falling in love.
"Att falla i kärlek".
Falling for you.
"Jag faller för dig".

Att falla för någon, att tappa fotfästet, att för en kort stund vara i limbo.

Och sedan förväntas man bygga en relation som är motståndskraftig mot vardagens slitage! Tänker man så blir det så självklart att ett varaktigt kärleksförhållande bygger på ändligt mycket mer, och att dessa är oändligt mycket mer rotade saker än kärlek! Och ändå är det den vi menar ska vara avgörande?

Ja, för det är ju den som gör skillnaden mellan ett välrotat, väl groddat, slitstarkt och varaktigt kärleksförhållande och en vänskap (som vi förutsätter och nästan per definiion menar ska besitta alla de andra egenskaperna. Åtminstone för våra Bästa Vänner).

Jag älskar dig Jens!

Saturday, April 9, 2011

Lång tid

Ja, det är så lång tid sedan jag skrev att mången nog vill luras att tro att bloggen är död. Men det är den inte, den bara lever på ett annat sätt...

För så kan det väl vara? Vi tror att allt ska fortsätta precis som alltid, som vanligt, som nu men saker kan förändras; till synes död, uttömd, borta för någon men högst levande och närvarande för någon annan.

Ja, jag har druckit ett glas rödvin. Eller, ett...konstant sedan klockan 15.23. Det får man göra. Det är en lärdom jag upplevde som sällsam, trög, svår och obegriplig till början, med lite trevande tillförsikt ett efter ett tag, full av sprudlande självständighet till sist...och sedan med misstro. Låt mig förklara:

När jag var liten fanns ingen alkohol i min värld, jag var över 16 när jag såg min mor påverkad av alkohol första gången - inte ens då var det någon egentlig påverkan att tala om. Vi landade i tvättstugan lite fnissiga: hon av vin, jag av den roliga situationen. Vi fnissade en stund åt tvättmaskinens trumma som gick runt runt runt. End of story. Det var därför ganska obegripligt för mig att förstå att en vuxen människa, på sin helt lediga lördag utan förpliktelser eller åtaganden, fick dricka vin redan klockan 15 om hon så ville, men sedan gick det upp för mig att en helt ledig vuxen människa FÅR dricka vin redan klockan 15 på sin helt obundna, förpliktelselösa lördag!

Nu?
Vem f*n dricker vin klockan 15 en lördag även om hon är helt lös och ledig? Vad är poängen med det? Ett kreativt blogginlägg? - Ja om det ändå vore så väl!