Sunday, May 30, 2010

Jag är så motsägelsefull

ingenstans känns som hemma, jag söker och letar och drömmer och fantiserar. men sanningen är den att jag faktiskt inte känner mig hemma någonstans. det är nog därför det är så skönt att resa.

jag har bott på många ställen - provat många ställen om du så vill. trivs gör jag på många av dem, men jag känner inte det där som kallas hemma. men, vad är hemma? är det en plats? en känsla? en relation? något man gör, eller något man känner? något man bestämmer sig för?

kan man låna någon annans hemma, eller måste hemma alltid vara ditt eget? jag känner mig inte hemma. vilket borde betyda att allt går bra, överallt går bra...

och ändå. tanken på att döpa mina eventuella barn i en kyrka någon annanstans än där jag själv blev döpt? tanken att de ska få en annan dialekt än jag har. tanken att de ska ha en annan referens än jag på "skog". det är ofattbart - självklart måste allt sådant här ske där jag minns det, känner det! (som ju inte är hemma?)

jag är så motsägelsefull.

fan.

Tuesday, May 4, 2010

Om att vara den man är

Kan man vara något annat än den man är? Om jag försöker vara någon annan, är jag då inte den jag är; någon som försöker vara någon annan?

Under en mycket lång tid har jag funderat på att göra något annat - därför att jag någonstans i mitt lilla naiva sinne tror att jag är någon annan, eller åtminstone är ämnad för något annat. Men tänk om jag bara är någon som vill vara något annat och därför aldrig kommer att vara nöjd? Vad jag än gör och var jag än är? Det vore ju fruktansvärt, att leva hela livet i hopp och önskan om att vara någon annan, något annat, någon annanstans!!!

Eller är jag bara precis sådan som vår moderna tid vill att jag ska vara: ständigt på jakt efter något annat, hungrig efter mer, med ständigt irrande stirrande blick - alltid över axeln på den jag har framför mig? Tänk om jag aldrig kommer att kunna se vad som är mitt framför näsan på mig, och att anledningen till detta är att jag är född just här och nu? Att det inte alls har någonting att göra med vem jag är?

Vilken soppa!

Och vad betyder det för människor runt om mig? Är vi inte sanna mot varandra? Kan vi aldrig mötas därför att en eller kanske två av oss tror sig vara något annat, någon annan, ämnad för någonannanstans?

Vad betyder det att mötas? När man inte ens har tid att befinna sig på samma plats vid samma tidpunkt, hur kan man då tala om att möta någon alls? Om man alltid är någon annanstans i sinnet och aldrig på samma plats samtidigt - ska möten ske i text över www?

Kanske är det den mest sanna platsen och tiden av dem alla - den som vi besöker när vi är mottagliga?

/yrsa, på kollisionskurs med sig själv - och med feber

Betala vad du själv vill!

Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Fem spel till din dator, och du får betala vad du själv vill!

"Och det är sant! Det är det som är så fantastiskt!" om man får citera Dating in the Dark-reklamen.

Läs bara:

The Bundle
Five independent game developers, headed by Wolfire Games, have joined forces and created a bundle of games. The bundle consists of: Aquaria, Gish, Lugaru HD, Penumbra: Overture and World of Goo.

Everybody that gets the bundle are also able to buy the remaining Penumbra games (Black Plague and Requiem) with a 75% discount (for only $5 that is)!

Go to the Humble Indie Bundle Website to check it all out!

Pay what you want & how you want
Get the bundle for the price that you feel is right. That is right, you pay whatever you like! You can choose to use PayPal, Amazon or Google Checkout as payment methods. Two charities, Child's Play and EFF, are part of the bundle and by default the donation is evenly split evenly between the games and charities. It is also possible to adjust how the donation is split, if wanted you can give it all to charity!

Cross-Platform: PC, Mac and Linux
That's right, not only do you get five games for a price you choose, you also get all of them for all three computer platforms.

No DRM
All games comes completely free of any copy protection or other cumbersome DRM.

Spread the word
If you think this bundle is a good idea, please spread the word using any means you see fit. Thank You!

Get the bundle here!

det står helt still

det kan vara så att jag har lite feber.
det kan också vara så att jag är trött.
säkert är det så att jag sitter på fel ställe.
måhända tänker jag inte efter ordentligt.
kanske är jag lite trög.
säkert kan jag bättre egentligen.

men just nu kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag tänkte hela dagen att jag skulle skriva här när jag fick tid.


/yrsa, inte riktigt på topp

Monday, May 3, 2010

Ressugen igen

Jag tror att jag ska börja planera nästa resa, det känns som det.

Den Stora Kuvertdagen

Det finns få tillfällen då svensken vallfärdar.

Men idag kan man ta rygg på nästan vem som helst och komma fram dit man ska.

Alla bär vi våra kuvert (oftast), eller den gula lilla lappen ihoprullad. Jodå, det finns de som behandlar deklarationen så som alla vi andra skulle önska att vi kunde göra. Sådär avslappnat, nonchalant. Som om det var vilken lite skitlapp som helst och inte alls ett Viktigt Papper, till Den Viktiga Myndigheten (hujeda om någon skulle se hur slarvig jag är! Bäst att använda stort kuvert, och inte vika).

/yrsa, som fick det stora nöjet att deklarera vinst på SEK 6,00 för aktier. Ofrivillig vinst från värdepapper, efter en omvänd split förra året. Jag säger då det.