Sunday, April 5, 2009

Söndag kväll och en heltokig vecka

Sitter med en liten rastlöshet i kroppen. Vad beror den på? Jo, det där som skulle varit gjort men som jag inte börjat på. Disken. Röjningen. Fönsterputsen.

Är mätt och belåten. Film beställd. Soliga dagar. Gått fina promenader med vovven. Dricker en grappa och undrar lite inför imorgon. Jag ska sitta med på två anställningsintervjuer. Något sådant har jag aldrig varit med om förr.

Blir man förolämpad om den som åsyftar att förolämpa en använder ett ord som man inte finner förolämpande? Nej, jag tycker inte det. Jag kan bli upprörd över att någon vill förolämpa mig, men egentligen - är det inte till min fördel om jag kan låta det rinna av mig?

Men om någon väljer ett ord som jag inte anser kunna användas som förolämpning, om ordet, använt som försök till förolämpning, blir ett slag i magen på någon som inte ens finns med i sammanhanget...då tänder jag till. Denna gång blev jag upprörd...nej, jag blev sjuhelvetes jävla ARG...över att personen valde att försöka förolämpa mig med ordet "flata". Så ignorant. Så fult. Så sjukt jävla korkat! HUR kan man använda någons sexualitet som förolämpning? Om något visar man bara sin egen korkskalle om man försöker.

Solen får mig att vilja le. Sambon frågar varför jag är så konstig, jag "fnattar runt" när vi är och handlar. Sanningen är den att jag, med varje fiber av min kropp, lever upp av de underbara dagarna! Solen, värmen, sambon, vovven, livet. Det känns som att jag vill le och liksom flyta fram.

Vovven kräkte idag igen. Det verkar vara en söndags-syssla? Hoppas han är frisk imorgon, annars blir jag riktigt orolig.


/Yrsa, med stort hopp om livet och med arbete. "Riktigt", roligt, arbete.